Nu vet jag vad jag vill jobba med

Katarina Larsson kommer från en COOP-liknande gymnasieutbildning.

– Jag gick ett specialprogram som bara finns i Stenungsund. Det heter TUNA och står för Teknisk Utbildning Näringslivs Anknytning. Man skulle kunna säga att det är COOP på en lägre nivå.

När hon sedan skulle läsa vidare på högskolenivå var COOP ett naturligt val. Genom sin mamma hörde Katarina tidigt talas om COOP.

– Hon hade kollat upp utbildningar och hört mycket bra om HTU och Trollhättan. Dessutom tycker jag om att jobba och det är skönt att varva teori och praktik under högskoletiden.

Katarina är 21 år och kommer från Svanesund på Orust. Hon går nu andra året på Elektroingenjörsprogrammet med inriktning mot informationssystem och känner sig nöjd med både sitt val av utbildning och högskola.
– Programmet har ett bra upplägg och vi lär oss relevanta saker. Och lärarna ställer upp och hjälper till i stort sätt när som helst. Jag känner också att jag kan påverka min utbildning här på HTU.

Sin COOP-period har Katarina gjort på Borealis AB i Stenungsund.

– Jag valde den COOP- platsen eftersom det var där jag gjorde min praktik under gymnasiet och kände till företaget. Under mina arbetsperioder får jag arbeta med sådant som jag har nytta av när jag är klar med utbildningen och sedan söker jobb på Borealis.

– Jag är verkligen glad att jag valde COOP. Jag har fått arbetslivserfarenhet, jag har lärt mig att samarbeta och så har jag utvecklats mycket som person. Men framför allt har jag lärt mig saker som jag inte hade lärt endast genom teori.